Vikten av hår 

Förra veckan gick ut stark med föreläsningen
Måndag med Louise Linderoth där hon berättar om att gå från hjulande gymnast till att ta sig runt livet på kryckor till hon tog det stora beslutet att sätta sig i rullstolen.

Det var en sån glädjande känsla när hon berättar hur hon från vara fokuserad på att ta sig från punkt A till B till att upptäcka världen på nytt, att njuta av vinden, naturen och stunden.
Hon berättar om att mode är ett språk utan ord och hur viktigt det är att använda sin kreativitet,

Hon tog steget ännu längre och vågade genomföra sin dröm och bli kläddesigner och tog fram en kollektion för rullstolsburna.

Som även funkar för alla, tanken att slippa att det sitter åt när du sitter eller det förtjusande glappet som blir när du sitter eller lutar dig framåt kan vara ett minne blott.

Besök hemsidan och läs mer   http://www.louiselinderoth.portfoliobox.se/

Det hon tog upp som också gick rakt in i hjärtat är att hon hade förebilder och är en förebild  idag med sitt starka gäng Girls on wheels så ta ett besök på instagram och följ med deras väg.
 

Jag jobbar mycket med förebilder för det behövs att känna att det finns människor som klarat det, även om vi inte kopiera någon annans liv så finns det livsviktiga ledtrådar hur du gör det till ditt eget.


Det är därför jag använder mig av strategisk motivering för att hitta vad just du motiveras av, sen är motivation som ett bad, det värmer för stunden och måste fyllas på hela tiden.

onsdagen var det dags att en viktig person i mitt liv skulle få sin tagg och plats. Mr Emil Wingburen som har gjort alla synliga tatueringar jag har.

Tatueringar är mitt sätt att uttrycka sig och även påminna mig själv de dagar som är tunga, när jag känner att varför kämpar jag så hårt, varför inte bara sätta mig i ett hörn, vem är jag som tror att jag kan göra skillnad.

Så fort jag ser mig i spegeln eller skriver så påminns jag om mitt mål.
Även om allt tar längre tid än jag planerat så sker det av en orsak och det är bättre att göra det rätt än göra det fort.
 

Emil är både helt suverän på sin konst men även på sin teknik, han är lätt på nålen så det gör inte ont men är inte skönt, jag kan säga hur tankarna går om ett motiv och så kan han ta fram det.
 

Gå på hans fb sida https://www.facebook.com/EyeCandy019/

Sen var det dags att förbereda inför helgen på Alopecia ungdomsläger och äntligen träffa Wilma som även är min nästa glow it forwardgäst så du kan läsa mer om henne under fliken glow it forward inom kort.

Läs mer på hemsidan http://www.alopeci.se/riksforbundet/
 

Vikten att förstå våra självbilder och hur mycket det påverkar oss


I barndomen så sätter vi ihop vår första självbild, den kommer ifrån vår omgivning ,föräldrar och närmaste miljö. Kan även vara förebilder som är via media speciellt idag när vi har socialamedier och vi nästan har kameran med i soprummet

Barn har inte referensramar mer än de vi ger dem, så vi bygger upp framtiden förutsättning under de viktiga åren. 

Tonåren är jobbigare för vi ska då bryta oss loss och hitta nya sammansättningar och hitta vår identitet, kommer det händelse som påverkar oss mentalt och psykisk så går vår första självbild i bitar, och när vi ska sätta ihop den på egenhand så växer risken för psykisk ohälsa.

Så jag tog upp de 4 st delar som självbilden består av och hur vi resonerar om det rent teknisk.

Först delen är fokus

Det vi fokuserar på kommer bli det som du lägger märke till, så det är jätteviktigt att du har koll på vad du fokuserar på.
Se som tid, när du har roligt så springer lätt tiden fram, än när du väntar på något eller mår dåligt så känns en timme som en evighet.
 

Barn hatar inte sina kroppar det är något de lär sig.

Frågan som tog upp när Christina Höglund kom och visa sin känslostarka film om hennes resa att förlora håret och vara i ett nytt förhållande med alla rädslor vi har och sen kommer det bli en fråga om vikten om hår!

kommentaren kom upp som fick det att koka
"Det är inte en rättighet att ha hår"
Oavsett om det är hår eller kryckor så har vi rätt till livskvalitet

Hon tog upp hur en fras fick henne att vakna till och inse att det går att återuppfinna sin nya identitet som ger livskraft och mod att stå med huvudet högt och vara stolt över sig själv

Det var en väldigt inspirerande helg, jag brinner så mycket för att skapa och hitta förutsättning för människor att få känna sin potential, jag har i många år tvivlat och det har gjort mig sjuk, svag och väldigt ensam.
 
 
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln