Örebro Pride är en röst vi behöver


För ett tag sedan så kom SVT ut med ett inslag som starkt kritiserade arrangörerna läs mer via länken nedanJag som före detta ordförande i Pride ville jag ge en summering och lärdom från mitt år.
 Jag kom i kontakt med Pride som volontär 2015, då det är inte bara om färgglada tåg och folkfest i stadsparken, det är en plats där alla kan känna sig välkomna
Sen 2016 fick jag erbjudandet om att vara ordförande för Pride.
Eftersom jag jobbar med självmordsprevention och där siffror i statisk för mig är människor och deras livsöden då jag även jobbar med att ge råd och stöd till anhöriga så blir det en annan verklighet. I mina nätverk hade HBTQ målgruppen ökat oroväckande.
 

För mig var det inte ett lätt steg att ta med min bakgrund men ibland behöver vi se längre än oss själva så riskera min trygghetszon och käraste vänner som jag sett som min familj under så långtid.


2016 så var det en helt ny styrelse förutom en medlem, så vi hade alla olika förväntningar om året.

Vi förstod snabbt att föreningsarbete är en helårsprocess, som mycket handlar om att skapa en plattform för människor utöver Pridefestivalen.

Att jobba med sponsorer till ett sådant stort evenemang som Örebro Pride behövs tid, engagemang och uthållighet, vilket inte fanns i själva föreningen då,
så var viktigt att ha grunden och tryggheten som ligger med att ha Anna och Brittinger som redan hade skapat relationer med sponsorer, annars hade det inte gått att genomföra.

I föreningsarbetet så hade alla en röst och plats och utöver det arbetet så kunde vi jobba med festivalen.

För med festivalarbete så blir flera led påverkade om det inte är ett bra samarbete där alla gör sin uppgift.

Sista tiden strax innan festivalen så fick jag stor hjälp av Linda Pettersson som kunde arbeta helhjärtat med hjälp av Brittinger så allt tillslut blev bra,
Jag kunde alltid vända mig till Anna för att få tips och råd.
 

Det var ett tufft år och det var även ett år som visar hur viktigt det är att vi samarbetar och ser över personliga åsikter och tryckande, för andras människors chans till välmående.


Jag avgick pg a hälsan fick sin en känga men hade en vision att jobba för att göra föreningen aktivt under hela året och engagera flera.
 

Jag hoppas att vi kommer ha en Pride Festival i år och visa att ingen kan tysta en sådan viktig röst.

Läs mer om bakgrunden
 https://www.facebook.com/orebropride/

 

Mvh Sondra.
 

Ps jag fick träffa oerhört fina och starka människor som mig vill kämpa för ett öppnare samhälle där vi får älska vem vill och kunna känna sig skyddade att vara öppen om det.
Ingen ska behöva dö för bristen av kärlek och förstående!

Ta hand om varandra

 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln