Sofia Rapp Sundstörm fd Johansson
 

NÄR MÄNNISKORS HJÄRTAN ÖVERVINNER STATEN

Tyvärr så tar inte Europadomstolen upp målet och försvarar barns rätt till en tryggbarndom 

Tankar finns att starta en fond för andra utsatta att få söka upprättelse så följ Sofias resa till upprättelse

Följ och läs hennes blogg
https://sofiarappjohanssonblog.wordpress.com/


Du kan bidra genom att boka henne som föreläsare där hon med ingivelse tar publiken genom en barndom av maktlöshet och tortyr, men hon förmedlar det med ord och meningar om hopp och glädje.

Under 2016 så reste vi runt städer i Sverige med att samla in pengar för att målet skulle kunnas tas till Europadomstolen under turnen Vad är din Barndom värd?

Tv4 https://www.youtube.com/watch?v=sCmypzaX7-k&t=28s

I kväll samlar Sofia Rapp Johansson in pengar för att betala sin advokat Sofia Rapp Johansson stämde staten och förlorade. I kväll föreläser hon i Enköping för att samla in pengar och lyfta frågan om barn som far illa.
I kväll samlar Sofia Rapp Johansson in pengar för att betala sin advokat Sofia Rapp Johansson stämde staten och förlorade. I kväll föreläser hon i Enköping för att samla in pengar och lyfta frågan om barn som far illa.

Om böckerna 

 
Silverfisken
 
Silverfisken är en lyrisk monolog om att överleva i en miljö, det egna hemmet, där det som borde vara ens trygghet är ens värsta fiende. Med ett halsbrytande och lika delar rått som komiskt språk fångar Rapp Johansson det lilla barnets skakande upplevelser av en obegriplig och vidrig värld.
 
 
 
Tills skulderbladen blivit vingar (2009) är en fri fortsättning på Silverfisken.
 
Den skildrar en period då Soc-farbröderna styr Fija och syskonens vardag, det borde innebära en möjlighet till ett drägligare liv för Fija, men verkligheten är en annan. Men främst handlar romanen om kärleken till en mamma. Trots att mamman alltid sviker kan Fija inte sluta hoppas på att hon en dag ska komma och rädda dem. För hur ska man kunna sluta älska sin mamma?
 
 
 
Kyss mej lycklig
berättar om Fija som tonåring, om hur heroinkicken och tak över huvudet styr dygnets timmar.
 
 
 
"efter att ha läst 'Kyss mej lycklig' är jag mer övertygad om Sofia Rapp Johanssons framtid som författare. Jag tror hon kan göra vad som helst."
 
Anna Hallberg, Dagens Nyheter

 
Hem : ett reportage om Sofia Rapp Johansson och om samhällets omhändertagande av barn
Rapp Johansson är född 1980 och hennes fall har därmed inte kunnat omfattas av Vanvårdsutredningen. 

Malin Artz
Malin Artz