Eva Svärds Mod

inspirerar mig att alltid stå stark och vårda varje bit av mig och jag vill att hon inspirerar dig att göra det samma!
 

Min andra gäst är inspiratören, författaren och föreläsaren Eva Svärd som vill sprida kunskapen och erfarenheten om utmattningssyndrom och hur det går att återhämta sig genom att arbeta med sig själv.
Hennes bok inleds med det japanska hantverket Kintsugi, där de samlar upp trasiga skärvor av porslin och sätter ihop bitarna med guld för vi ökar i värde med vår trasiga historia.
Alla delar av din historia är viktig även om vi behöver sätta det i perspektiv så du rör dig framåt
För Eva har siktet på framtiden att hitta nya marker och möjligheter,
vi insåg att vi har skillnaden att jag kämpar för att komma tillbaka till det liv som många gånger känns som det blivit stulet ifrån mig, medan Eva inser att gå tillbaka skulle bli något som bidrog till sin det som blev sjukt och dåligt
 
Jag hittade Eva på fb genom hennes inlägg och föreläsningar då det är ett viktigt ämne som behöver alla lampor och röster för att öka både förståelsen ifrån samhället och oss själva
 
Vi träffades denna gång på Palinas huvudkontor för att göra en sotning light för att komplettera hennes super snygga röda blus..

Vi prata om hennes bok och hur utmattning och utbrändhets är ord många använder utan att veta vad de egentligen betyder
 
I hennes bok så tar hon enkelt beskrivet skillnader mellan termerna utmattning och utbränd
 
Stress är lika personligt som våra fingeravtryck och stress är även hjälpsamt, det blir skadligt när vi inte har det under kontroll eller förstår signalerna som kroppen skriker ut
Vi pratade om vår egenmakt i att få sjukdomsinsikt och att inte låta andras fördomar sätta upp hinder även om det är i all välmening.
 
Många är rädda för en gång utmattning så blir det enklare att få det igen, men om du lär dig din sjukdom oavsett vad det är så tränar du även upp ditt försvar så du är mer medveten att stoppa det i tid.
 
 
 
Följ Eva och hennes resa via fb och beställ boken till dig själv, en vän, till fikarummet den behövs i varje hem och företag.
https://www.facebook.com/evasvardab/
http://evasvard.com/
Boken
https://www.adlibris.com/se/bok/med-mitt-mod-genom-utmattningssyndrom-9789187009112

 
Du som drabbad och du som anhörig får en hjälp på vägen