Artikel i @hemmetsjournal
Artikel i @hemmetsjournal

Glow it forward

Vi träffades i ett jättevarmt Göteborg utan för min favoritbutik, sephora tog en liten rundtur där och gick och satte oss på ett mysigt café

Sissela lärde jag känna via Instagram där hon heter Nu snackar vi!

Där hon berättar om sin resa från de mörka tankarna om självmord och hennes egna förlust om sin pappas bortgång i självmord.


Att kunna hantera det och förstå honom och sig själv bättre, Sissela är en förebild och noga med att jobba och spräcka myter, fördomar som självmord dras med.
 

Hon jobbar aktivt med SPES och Suicide Zero,
 

Sissela skriver och sätter ord på känslor som många har men inte alltid förstår, det är viktigt att förstå våra känslor, att de är något vi alla har och vi är inte ensamma i det , utan vi har bara inte hittat rätt plats att dela dem.
 

Jag tycket att Sissela gör ett bra jobb att ett forum där vi kan samlas och vara oss själva för en stund..


Du kommer kunna läsa mer om henne och hennes resa i Glitterblickens Book of Shadows och vi tittar över fler samarbeten….

 
Följ @nusnackarvi på Instagram 

 

Behöver du någon att prata med?
 

SPES är en rikstäckande ideell organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden och som är till för alla som mist en familjemedlem, släkting, partner eller god vän genom suicid.
 

SPES, som betyder hopp på latin, erbjuder stöd och hjälp till efterlevande.
Vi utbildar kontaktpersoner, har en telefonjour som är öppen dagligen samt erbjuder träffar och självhjälpsgrupper för efterlevande.

SPES har också en ungdomssektion med egna kontaktpersoner och egen verksamhet i olika delar av landet.

http://spes.se/

Det finns även Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden.

https://www.suicidezero.se/