Jag vill stolt presentera smink på recepts sponsor - svenska makeupmärket FÄRG. Det grundades 2004 av Birgitta Lagerholm som även driver Makeupstudion Education - ett företag som har utbildat makeupartister sedan 1996.

FÄRG är ett makeupmärke med bra, högpigmenterade produkter av makeupartiskvalitet. Från början etablerade FÄRG sig som ett starkt varumärke bland makeupartister men på senare tid har även privatpersoner börjat upptäcka och uppskatta det. FÄRG har butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö och återfinns även på lyko.se, eleven.se och bubblebox.se.
 

"Jag föll för deras hyperflexibilitet som gör att du kan använda produkterna till en mängd olika saker och mixa dem med varandra. Det passar väldigt bra då Smink på recept trycker på kreativitet i det lilla som du sen tar med dig i det stora.

Vi kommer både att, ta fram för dig, skräddarsydda paletter och genom mixning av färger även skapa din perfekta foundationton. FÄRGs stora bredd med färger för alla - från ljusaste till mörkaste hudton - gör att alla förutsättningarna finns här och du lär dig både hur du använder din skuggpalett på bästa sätt men också hur du får till din egen foundationmix."


Inte djurtestat
Produkterna är självklart cruelty free och FÄRG har till skillnad från många konkurrenter inga planer på att börja sälja i Kina så det kommer också att förbli cruelty free.
 

"Jag kommer att använda mig av makeup och inspirerande bilder från FÄRG på mina make-overs. Eller som jag hellre vill kalla dem - Take-overs - för du tar ju kontrollen och jag kommer göra allt för att följa FÄRGs ledord om äkthet." 


Äkthet
Grunden hos FÄRG har alltid handlat om äkthet. Därför väljer FÄRG i sin sminkreklam att visa upp sina modeller på det sätt som modellerna faktiskt ser ut i verkligheten. Även om de har ojämnheter i hyn eller andra så kallade ”imperfektioner”, som normalt sett skulle ha korrigerats med retusch - så får det vara kvar. Den enda efterbearbetning som görs på bilderna är beskärning och ibland en korrigering av ljus-/färgbalans så att slutbilden blir så lik verkligheten som möjligt. #NoRetouch
 

"Jag vill sätta extra mycket färg i ditt liv så du att aldrig behöver
stå i skuggan utan kan bära den med stolthet och jag vill att du ska känna att inget är omöjligt. Att jag fått den här chansen hos FÄRG är för mig en dröm som blir sann!"

 

Få inspiration av FÄRG

Här kan du se exempel på vad FÄRGs sminkprodukter kan göra.
Makeup & foto:  Rasmus "Kaleidocolours" Pettersson.

För att se mina makeover/takeovers  - kolla här https://edit.hemsida24.se/Page/Edit/homepageid/262873?p=25#/

loading...

BIRGITTA LAGERHOLM VD OCH GRUNDARE AV MAKEUPSTUDION EDUCATION

Finns det någon historia bakom namnet FÄRG?

"Jag älskar färg och färger rent generellt. Precis som det arbetas med ljusterapi så tycker jag att det borde vara lika stort fokus på färgterapi.
Och det är ju färg det handlar om rent generellt när man arbetar med makeup.
Det är ju ursprunget till alla makeupprodukter - oavsett om det handlar om foundation, rouge eller en ögonskugga.
Sen gillar jag Ä-prickarna och tycker att det är kaxigt och sticker ut internationellt sett! Jag har alltid sett framför mig att FÄRG ska lanseras internationellt, så det var viktigt."